Lemon Cake | Tarta cu lămâie

IMG_1797.JPG
Pentru 8 porții, e nevoie de:

3 oua
250 g zahar brun | zahar alb
140 g faina integrala | faina albă
300 g unt topit
coaja de la 1 lămâie
zeama de la 2 lămâi
1 praf de copt

Cuptor preincalzit 190 grade | foc mediu

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zaharul pana acesta se topește, se adaugă untul, faina amestecate cu praful de copt, coaja si zeama de lămâie.
Se tapeteaza o forma rotundă de tort cu hârtie de copt, se adaugă compozitia si se lăsa la cuptor intre 30-40 minute.

Aceasta este prajitura mea preferata.

Se poate adapta, dar revin cu amănunte o alta data.
Eu sunt devoratoare de dulciuri si încerc sa le fac cat mai sănătoase, adica înlocuiesc zaharul cu cel de agave sau stevie.

Am presărat la sfârșit piper roz! De gustibus non est disputandum.

Merge cu ceai, cafea, cappuccino! Abia astept sa mi spuneti ce părere aveți.

Advertisements

One thought on “Lemon Cake | Tarta cu lămâie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s