Salmon with Honey-Dijon Sauce and Garlic Spinach | Somon cu sos de miere si mustar Dijon si spanac cu usturoi

IMG_1564.JPG

Ingrediente:

150-180 g file de somon
zeama de la o jumătate de lămâie
sare, piper
4 linguri ulei de măsline
200 g spanac
80 g orez sălbatic
20 g dovlecel | zucchini
20g vânată
20 g ardei galben
verdețuri de Provence
sos de soia

Sos de mustar cu miere:

100 ml lapte de soia | Gran cuccina
1 lingurița miere
zeama de lămâie
sare, piper
marar
vin alb sec
sos de soia

Mod de preparare:

Se pune orezul la fiert cu sare, dupa care se da prin apa rece, iar inainte sa l așezăm in farfurie, il amestecam cu un praf de verdețuri de Provence.

Se incinge uleiul de măsline in tigaie. Somonul se stropeste cu zeama de lămâie si se condimentează cu sare si piper ( il prefer pe cel alb, nu mi place cum se vede cel negru). Se pune in tigaie cu pielita in jos si se lasa la foc mediu 3 minute, dupa care se pune un capac si se lasa la foc mic pana se înnebunește.

Separat, intr-o tigaie se prepara spanacul in ulei aromatizat cu felii de usturoi si se condimentează cu sare si piper!

Zucchini, vânată si ardeiul galben se feliaza, se taie in batoane, apoi in cuburi, se rumenesc in tigaie si se condimentează cu sare, piper si câțiva stropi de sos de soia.

Amestecăm ingredientele pentru sos astfel: la foc mic, intr-un recipient rezistent termic se pune 1 lingura mustar Dijon, laptele de soia sau Gran cuccina, mierea, zeama de lămâie, treptat si dupa gust, câteva picături de sos de soia, sare piper. Se amesteca pana se ajunge la consistenta unui sos, in care treptat, adăugăm câte putin vin alb. Nu trebuie sa dea in clocot.
Se ia de pe foc si, inainte de servire, se adaugă mararul maruntit.

Aranjatul in farfurie este o chestie de gust. In poza este gustul meu 🙂

Enjoy it! Si sa ma anunțati cum a iesit si care au fost impresiile oaspetilor☺️

HERBS DE PROVENCE

IMG_2035.JPG

Verdețurile de Provence sunt un amestec de ierburi mediteraneene, care conține rozmarin, pătrunjel, cimbrișor, busuioc, măghiran, cimbru, oregano și leuștean. După cum o arată și numele, este un amestec specific zonei de sud a Franței.

Advertisements

One thought on “Salmon with Honey-Dijon Sauce and Garlic Spinach | Somon cu sos de miere si mustar Dijon si spanac cu usturoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s