Exotic Potato Soup | Supa exotica de cartofi

IMG_2201-1.JPG
Ingrediente pentru 2 porții:

30g ghimbir proaspăt
60g praz
1 catel de usturoi
1 ardei iute
450g cartofi prefierti
200g ardei rosu
1 lingura ulei de măsline
200ml lapte de cocos
180g creveți decorticati
sare, piper, un praf de zahar

Mod de preparare:

Se curată ghimbirul de coaja si se da prin razatoarea mica. Usturoiul si prazul se taie in felii subtiri. Cartofii se curată de coaja si se taie cuburi. La fel si ardeiul rosu.

Intr-o tigaie, in uleiul de măsline, se rumenesc ghimbirul, prazul, usturoiul si ardeiul iute tăiat mărunt aproximativ 3 minute. Se adaugă ardeiul rosu si cartofii. Se condimentează cu sare si praful de zahar.

Se adaugă laptele de cocos si 400ml apa. Se lasa la fiert circa 15 minute.
Se adaugă la final creveții, lăsând flacăra inca 5 minute, sub capac.

Se serveste cu pătrunjel sau coriandru ( eu nu gatesc niciodată cu coriandru, nu am reușit sa ne toleram, iar gustul aparte este pentru mine insuportabil )

Daca nu doriți lapte de cocos, smântâna dulce e foarte ok. Se poate adaugă si zeama de lămâie. In loc de creveți se poate prepara cu piept de pui, ordinea fiind o data cu cartofii.

Iubesc crevetii, in pat, la micul dejun, ca desert, in salata, in supa, cu paste, la grătar. Găsim proaspeti la Metro, Carrefour…daca nu, congelati!Asta e. Nu ne-am născut norocosi.

Pofta buna! Se mănâncă mult pește in acest post, o idee aparte pentru diversificarea meniului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s