Potato Bacon Leak Soup | Supa crema de cartofi cu bacon

IMG_2381.JPG

Secretul acestei supe crema se numește măghiran: traditia condimentului provine inca din antichitate, din tarile bazinului mediteranean. Frunzele lui contin uleiuri eterice cu un miros specific, usor mentolat ce se regasesc ca ingredient de calitate in retetele cu legume, carne de vita, carne de pui sau peste.
Atenție: aroma lui se pierde la gatit, asa ca trebuie folosit in preparatele care nu solicita un tratament termic intens ori prelungit sau se va adauga la sfârșit.
Despre felurile de cartofi si tipurile de fierbere o sa vorbesc cu alta ocazie.

IMG_3565.JPG
Pentru 2 porții avem nevoie de:
•2 cartofi fierți
•1/2 ceapa rosie
•50 g bacon
•supa de legume
•măghiran
•sare, piper
•30 g praz

Preparare:
Intr-un recipient rezistent termic se pun 2 linguri de ulei se măsline, ceapa tocata, baconul (40 g), prazul si cartofii taiati cuburi mici. Se lasa pana se rumenesc. Adăugăm supa de legume ( aproximativ 300 ml) , sare, piper si lăsam pana da in clocot.
Intre timp, in cuptorul preincalzit, punem cele 10 g de bacon, tăiat cuburi, la prăjit.
Dupa ce a dat in clocot, adăugăm maghiranul. Luam de pe foc si dam supa prin blender. Daca e prea groasa, se mai adauga supa de legume.
Se orneaza cu fasii de praz si baconul pe care l-am prăjit in cuptor.

Sa serveste cu crutoane. Eu le fac la cuptor, din paine cu seminte, ulei de măsline si ierburi à la Provence.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s